DEGUSTAČNÍ ZKOUŠKY

 

Společnost RUDOLF JELÍNEK a.s. nabízí veřejnosti možnost přičichnout k umění degustace hlouběji než „pouze“ ochutnáním vzorků již hotových produktů a to nabídkou degustačních zkoušek, jejichž úspěšným absolvováním získá účastník certifikát degustátora.

 

Degustační zkoušky jsou složeny ze čtyř okruhů, z nichž každý testuje jeden ze tří smyslů – chuť, čich
a zrak.

 

1. úkol: Degustace 8 druhů ovocných destilátů, z nichž není patrné, který byl vydestilován z jakého ovoce – z tohoto důvodu přezdívaná jako tzv. slepá degustace. Účastník má za úkol dle chuti a vůně vzorku uhodnout, o jaký destilát se jedná (např. slivovici, meruňkovici, oskerušovici, aj.)

 

2. úkol: Zkouška intenzity vůně testuje, jak je degustátor schopen rozlišit i minimální rozdíly intenzity vůně jednotlivých vzorků a seřadit je vzestupně.

 

3. úkol: Tento úkol testuje citlivost čichových buněk. Degustátor má za úkol rozpoznat druhy aromat (např. jahodové, meruňkové, aj.)

 

4. úkol: Posledním krokem k získání certifikátu degustátora je úkol testující zrakové schopnosti degustátora. Úkolem je seřadit vzestupně vzorky destilátů dle intenzity barvy.

 

Po úspěšném absolvování všech výše uvedených úkolů získá účastník certifikát degustátora ovocných destilátů, který ho opravňuje k používání tohoto titulu.

 

Nebojte se také vyzkoušet, jak vytříbené jsou Vaše smysly…

 

Zkouška trvá cca 90 minut, maximální počet osob: 15, cena 200 Kč/os.